Forskellen mellem plastkværn og metalkværn

2023-09-15

Forskellige materialeegenskaber


Der er store forskelle i materialeegenskaber mellem plast og metaller, så der er også åbenlyse forskelle i arbejdsprincipper og strukturelle udformninger afplastkværneog metalkværne.


Plastmaterialerer hovedsageligt sammensat af ikke-metalliske materialer såsom polymerer. De er bløde eller lav i hårdhed og har god sejhed og plasticitet. Metalmaterialer har høj hårdhed og sejhed og deformeres ikke let, så metalkværne skal bruge højere skærekraft for at knuse og rive.


Forskellige strukturelle sammensætninger


Der er også åbenlyse forskelle i udstyrsstrukturen mellem plastkværne og metalkværn.


Plastkværne bruger generelt princippet om planklipning til at skære plastmaterialer i små stykker og derefter rive stykkerne i stykker. Metalkværn bruger højhastigheds roterende knive og hamre til at knuse og rive hårde metalmaterialer.


Derudover skal metalkværn også være udstyret med en stærk motor og kølesystem for at sikre normal drift af udstyret under højintensive arbejdsforhold. Plastkværnens motorstyrke kan være forholdsvis passende.


Forskellige brugsscenarier


Da materialeegenskaberne og forarbejdningsmetoderne for plast og metal er ret forskellige, er der også forskelle i brugsscenarier.


Plastkværne anvendes hovedsageligt til forarbejdning og genanvendelse af ikke-metalliske materialer såsom plast, såsom plastikflasker, plastikposer, plastrør, ledninger og kabelkapper osv. Metalkværne anvendes hovedsageligt inden for metalgenbrug, genbrug og andre områder .


Generelt er der åbenlyse forskelle mellemplastkværneog metalkværne med hensyn til materialeegenskaber, strukturel sammensætning og brugsscenarier. I faktiske anvendelser bør passende udstyr vælges til brug baseret på faktiske materialeegenskaber og forarbejdningskrav.